5 Redenen Waarom Je Een Pizzaoven Wilt Hebben

Een pizzaoven voor thuis!

Iedereen is dol op pizza! En als je niet zo’n melige deegbal wilt eten als je zin hebt in pizza, is een eigen pizzaoven natuurlijk een musthave. Een eigen pizzaoven horen we je nu denken? Ja natuurlijk je eigen pizzaoven voor thuis. Simpel en snel je eigen pizzaoven klaarzetten en samen met je geliefde, je familie of met een groep vrienden pizza’s maken. Dat is haast alsof je in Italië bent. En het mooiste van alles is dat je gemakkelijk een pizzaoven kunt kopen die je in een handomdraai klaarzet om vervolgens de lekkerste verse pizza’s thuis te maken. Je hoeft alleen nog maar te bedenken of je een hout gestookte, pallet gestookte, een gasgestookte of een alles gestookte pizzaoven wil hebben.

Lees de 5 redenen waarom jij een pizzaoven moet willen hebben.

1. Gemakkelijk en snel pizza’s maken

Om lekkere pizza’s te maken heb je maar een aantal ingrediënten nodig. Om pizzadeeg te maken heb je bloem typo 00, gist, water, zout en olijfolie nodig. Dat heeft bijna iedere pizzalover in huis. En vervolgens is het aan jou wat je wil gebruiken om je pizza’s te beleggen. Dit kun je zo gek en zo simpel maken als je zelf wil. Op een zonnige dag bedenk je dat je zin hebt in pizza…Na het maken van je pizzadeeg, zet je de Ooni Karu pizzaoven buiten en nadat deze op temperatuur is maak super simpel je de lekkerste zelfgemaakte pizza’s.

Tip: Pizzadeeg kun je ook perfect in de vriezer bewaren. Dus maak wat extra pizzadeeg en bewaar het in de vriezer, dan kun je de volgende keer nog gemakkelijker genieten van je zelfgemaakte pizza.

2. Pizza’s met een persoonlijke touch

Heb je weleens zelf een pizzabodem versierd met beleg en eigen gekozen ingrediënten? Dan weet je hoe leuk en lekker een pizza is met je eigen persoonlijke touch. Je kiest zelf welke smaken je combineert en of je veel kaas erop doet of juist weinig. Wanneer je met kinderen een pizza maakt dan weet je zeker dat je daarna geen kind meer aan ze hebt. Jij kiest of je een dikke of een dunne bodem maakt en je zult ook zien dat je met je eigen pizzaoven je skills steeds verder uit weet te breiden.

3. Een echte uitbreiding van je (buiten)keuken

Als liefhebber van lekker eten heb je al snel veel verschillende keukenapparatuur in je keuken. Een pizzaoven is vast weleens door je hoofd geschoten, maar wie heeft er nu ruimte thuis voor een grote houtoven? Precies om die reden mag een eigen Ooni pizzaoven niet ontbreken. Doordat je de pizzaoven snel opzet is het echt een uitbreiding van je keuken of van je buitenkeuken. Zowel in de winter terwijl het buiten vriest als in de zomer wanneer je de hele dag buiten in je tuin doorbrengt is de pizzaoven een onmisbare toevoeging aan je apparatuur. Doordat je de Ooni pizzaoven snel klaarzet en ook na gebruik weer gemakkelijk kunt opbergen geniet je extra van het gemot van een pizzaoven. 

4. Goedkoper dan pizza bestellen

Nooit meer online bestellen en wachten op je pizza. De deegbodem kost natuurlijk helemaal niets want bloem, gist, water, zout en olijfolie heeft iedereen in huis. Geen bezorgdiensten waarop je zit te wachten totdat je pizza in een halfwarme doos bij je thuis komt, maar een verse pizza direct uit de pizzaoven. Weet je hoeveel pizza’s je in jouw pizzaoven kunt maken voor de prijs van een bestelde pizza. Reken maar na en als je de rekensom hebt gemaakt ben je direct overtuigd om je eigen pizzaoven te kopen.

5. Ideaal voor borrels & feestjes

Niet alleen kinderen vinden het superleuk om zelf een pizza te beleggen. Wanneer je een feestje of borrel hebt en je laat mensen zelf kiezen wat ze op hun pizzabodem willen doen, dan is de avond al direct geslaagd. Niemand vergeet de ervaring van die borrel waarbij ze zelf een pizza konden maken. Denk maar eens aan hoe druk het bij La Place altijd is bij de pizzaoven. En zelfs als je ervoor kiest om de pizza’s zelf te beleggen dan is de zelfgemaakte pizza met je keuze voor de ingrediënten alsnog het praatje van de avond. Een pizzaoven is daarom ideaal voor borrels & feestjes, want zoals ze in Amerika zeggen: “Everybody loves Pizza 🍕 ”

Inspiratie: kijk of je bij een groothandel enkele pizzadozen kunt kopen. Dan heb je na je pizzaparty geen afwas en je bezoek krijgt direct een extra grote glimlach van zelfgemaakte pizza uit je eigen pizzadoos.