De voordelen van de Kenwood Cooking Chef XL

In deze blog leer je alles over de voordelen van de Kenwood Cooking Chef XL en waar je dit soort keukenmachines het beste voor kunt gebruiken.

Wat is een keukenmachine?

Een keukenmachine is een multifunctionele machine, die je kunt gebruiken bij bakken en koken. Die omschrijving is erg ruim, omdat je met verschillende accessoires ook ontzettend veel verschillende dingen met de keukenmachine kunt doen. De standaard keukenmachine bevat in ieder geval een mixer met een beslagkom, een garde en een deeghaak. Vaak zijn ze ook uitgerust met een blender. Maar de meeste veelzijdige keukenmachines kunnen ook dienst doen als een sapcentrifuge, kunnen plakjes snijden, raspen en sommige hebben zelfs de mogelijkheid om het eten te verwarmen. Al met al is een keukenmachine voor elke enthousiaste kok of bakker een onmisbare toevoeging aan de keuken. 

De voordelen van een keukenmachine

Het belangrijkste voordeel van een keukenmachine is dat het je tijd bespaart. Als je bijvoorbeeld beslag wilt mixen of merengue wilt maken, kun je de keukenmachine aanzetten en zijn werk laten doen, terwijl je zelf verder kunt werken. Dat kan met een handmixer niet. 


Daarnaast bespaart een keukenmachine ruimte in de keuken. Hoewel keukenmachines vaak behoorlijke apparaten zijn, besparen ze ruimte, omdat ze meerdere keukenapparaten vervangen, zoals een mixer, blender en een sapcentrifuge. Hoe uitgebreider jouw keukenmachine is, hoe meer ruimte en tijd hij je zal besparen. 
Daarnaast kan een keukenmachine taken vaak beter uitvoeren dan jij als thuiskok zelf kunt. Als deeg bijvoorbeeld een half uur gekneed moet worden, dan ga je dat aardig in je spieren voelen, waardoor een half uur lastig vol te houden is. Een keukenmachine houdt het zonder problemen vol, zodat het deeg goed gekneed wordt. 

Hoe gebruik je een keukenmachine

Omdat keukenmachines zo veelzijdig zijn, kun je deze bij allerlei soorten gerechten gebruiken. Bedenk van tevoren, wat je wilt gaan maken en welke functies van de keukenmachine je daarvoor nodig hebt. De gebruiksaanwijzing kan je hier vaak bij helpen. Installeer de bijbehorende accessoires op je keukenmachine en je kunt aan de slag. 


Bij het maken van deeg of beslag voeg je de ingrediënten toe in de beslagkom, sluit je de deeghaak of garde aan en vervolgens laat je de keukenmachine draaien, totdat het beslag klaar is. Als je kookdeeg wilt maken, zoals soezendeeg, is het handig, als de keukenmachine ook meteen kan verwarmen. 
Als je soep wilt koken, bijvoorbeeld pompoensoep, dan kun je eerst de pompoen koken, tot deze zacht is geworden en vervolgens in de blender van de keukenmachine doen. Zo krijg je een mooie, gladde soep. 

Waar moet je op letten als je een keukenmachine koopt?

Er zijn veel verschillende keukenmachines met nog meer verschillende mogelijkheden en accessoires. Voordat je een keukenmachine koopt, is het dus belangrijk om te bedenken, waarvoor je de keukenmachine het meest zal gaan gebruiken. Dan koop je een keukenmachine, die in ieder geval deze functies heeft. Hou er echter ook rekening mee, dat als je eenmaal een keukenmachine gaat gebruiken, je misschien functies gaat missen, waarvan je eerder niet had kunnen weten, dat je ze zou gaan gebruiken. 

De Kenwood Cooking Chef XL is bijvoorbeeld een veelzijdige machine. Standaard is deze keukenmachine uitgerust met een mixer en een blender en een warmte element. Dit zorgt ervoor, dat je tijdens het mixen of blenden de inhoud tot een graad nauwkeurig kunt verwarmen. Superhandig met het maken van soep of soezendeeg. Maar het zorgt er ook voor, dat je eenvoudig chocolade kunt temperen. De ingebouwde weegfunctie maak het vooraf afwegen overbodig. Bovendien is de Cooking Chef XL uit te breiden met diverse accessoires, zoals een pastamaker, blokjessnijder en zelfs een vleesmolen. Elke thuiskok kan de Kenwood Cooking Chef XL dus zo samenstellen, dat hij geen andere apparaten meer nodig heeft.